Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

DDoptics EDX 12x50 keresőtávcső

Ár:
425.900 Ft (335.354 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DDS440100006
Gyártó: DDoptics
kiváló fényerő
kimagasló ütésállóság
gondosan tervezett kezelőszervek
30 év gyártói garancia
Menny.:db

Grenke

 

BB hitel kalkulátor

Leírás

Az EDX 12x50 nyitott híddal rendelkezik. A távcső rázkódás mentesen megtartható - nem utolsósorban kis tömege miatt - egy kézzel, vagy akár télen, kesztyű viselés esetén. A távcső tömege mindössze 902 g, és kompakt felépítésű, mindössze 175 mm hosszú - robusztus anyagokat, például magnéziumot, alumíniumot és polikarbonátot használnak. A csúszásgátló megerősítés természetes gumiból készül, és ezáltal nemcsak a tartósságot garantálja, hanem jelentősen nagyobb tapadást biztosít. Ütésálló szemkagylók védik az okulárokat. Az EDX 12x50 teljesen vízálló és párásodás mentes. A teljes fókusztartomány pontosan beállítható mindössze 1,5 fordulattal, ezzel biztosítva a gyors utánállítást vadászat vagy tájmegfigyelés közben.

A dioptria kompenzációja a jobb okuláron állítható. A szemüvegesek könnyedén rögzíthetik a szemlencséket négy pozícióban, így tökéletes betekintési távolságot érhetnek el és elkerülhetik a látómező szűkülését. A nagy, 12-szeres nagyítás ellenére az EDX 12x50 távcső borotvaéles megfigyelésre képes, a nagy fényáteresztésnek, a csúszásmentes felépítésnek és az alacsony tömegnek köszönhetően.

Az EDX 12x50 nagy távolságokra való használatra készült, például hegyekben vagy széles nyílt terepen. A célcsoport elsősorban vadászok, ornitológusok és hegyi túrázók. Ezekkel a prémium távcsövekkel a hegyvadászok 200–300 m távolságban észlelhetik a zergét egy nagy és nehéz keresőtávcső, vagy spektív nélkül is. Az ornitológusok és a hegyi túrázók számára előnyös a 12-szeres nagyítás és a 2,6 m-es közeli hatótávolság. Az EDX 12x50 készülékkel felszerelve lehetőség van mind a közeli, mind a nagyon távoli objektumok megfigyelésére olyan színvisszaadással, élességgel és pontossággal, amelyet alig lehet felülmúlni.

A szemüvegesek könnyedén beállíthatják a szemlencséket négy pozícióban, így tökéletes szemtávolságot érhetnek el és elkerülhetik a látómező szűkülését. 

Míg az EDX 12x50 a bevált tetőprizma rendszeren (Schmidt Pechan) alapszik, az ezekhez a távcsövekhez használt üvegtípusokat teljesen átalakították. Ez az innovatív ED üveg (extra alacsony diszperzió) még jobban csökkenti a szín peremét, mint az eddigi ED távcsövek többségénél. A felhasználó előnyei közé tartozik a tökéletesen összehangolt és ragyogó színek. Az újonnan az EDX 12x50-hez kifejlesztett PHC140 fázisjavító bevonat megakadályozza az összes nem kívánt hullám-optikai hatás 99 százalékát, és így a legkisebb elmosódást is megakadályozza. Az úgynevezett apokromatikus korrekció (APO) megbízhatóan megakadályozza a színes peremeket az EDX 12x50-ben.

Az EDX 12x50 távcső az optikai képet a technika jelenlegi állása szerint reprodukálható maximális felbontásban szolgáltatja. Ezt garantálja a speciális DDlucid bevonat, amellyel a Schmidt-Pechan tetőprizma két tetőfelületével kiegészítve biztosított. Ez a japán fotóipartól származó bevonat a jól ismert és bevált ELR bevonat (Extra Low Reflection) továbbfejlesztése. A DDlucid az egyik leghatékonyabb binokuláris bevonat. Jelenleg csak a prémium távcsövek rendelkeznek hasonlóan kifinomult bevonattal.

Jellemzők:

  • DDlucid bevonat
  • ajánlott madármegfigyelésre
  • ajánlott túrázáshoz, hegyi vadászathoz
  • fém okulárok
  • közelpont 2,6 m-től

Paraméterek

Legkisebb nagyítás 12x
Legnagyobb nagyítás 12x
Fényerő 17.36
Állítható szemkagyló igen
Betekintési távolság 16.4 mm
Kilépő pupilla 4.12 mm
Dioptria kompenzáció központi -4 - +4 dpt
Elméleti szürkületi érték 24.49
Gáztöltés nitrogén
Látómező 99m / 1000m
Látószög 5.2°
Legkisebb fókusztávolság 2.6m
Prizmarendszer Schmidt Pechan dielektrikus 72s
Szemüveggel használható igen
Távcső frontlencse átmérő 50mm
Nagyítás (x) 12x
Távolságmérős nem
Vízállóság 5 méter mélységig
Anyaghasználat polikarbonátg ház, gumi burkolat
Méretek 175 x 132 x 60 mm
Tartozékok távcső, tok, nyakpánt, objektív védő kupakok, garancia füzet
Színe szürke
Tömeg 902g
Jótállás 30 év gyártói garancia, melyből 1 év forgalmazói jótállás

Keresés