Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

DDoptics EDX 8x42 keresőtávcső

Ár:
382.900 Ft (301.496 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DDS440100002
Gyártó: DDoptics
kiváló fényerő
126 m látómező, 1,4 m közelpont
kimagasló ütésállóság
gondosan tervezett kezelőszervek
30 év gyártói garancia
Menny.:db

Grenke

 

BB hitel kalkulátor

Leírás

A túrázóknak, ornitológusoknak, vadászoknak egyaránt megéri az EDX 8x42. Könnyű felépítése miatt - robusztus anyagokat, például magnéziumot, alumíniumot és polikarbonátot használnak - a távcső tömege csak 745 g, és csak 148 mm hosszú - rövidebb, mint egy meghosszabbított svájci kés. A váz borítása természetes gumiból készül, ezáltal nemcsak a hosszú élettartamot garantálja, hanem használat esetén a jelentősen nagyobb tapadást és csúszásállóságot is. Az ütésálló fémötvözetből készült okulárok védik a szemlencséket. Az EDX 8x42 teljesen vízálló és párásodásmentes.

A 8x42 EDX távcső fókusztartománya 1,4 m-től kezdődik. Ezáltal ezek a távcsövek ideálisak az állatok, madarak és rovarok megfigyelésével kapcsolatos magas követelmények kielégítésére. A csúcskategóriát elérő nagy felbontás, rendkívül széles 126 m-es látómező és kiválóan kivehető részletek mind felelősek a tökéletes élményért, amit ez a távcső nyújt. Az EDX 8x42-t  továbbá apokromatikus korrekcióval (APO) látták el.

Az EDX 8x42 csak 148 mm hosszú. A teljes fókusztartomány mindössze 1,5 fordulattal érhető el. A dioptria állításhoz szükséges tárcsa a jobb okuláron található. A működési hibák a konstrukció egyszerűsége miatt kizártak. A szemüveget viselők kényelmesen beállíthatják a szemlencséket négy pozícióba, így a tökéletes betekintési távolságot elérve kerülhető el a széles látómező (126 m) elvesztése. 

Míg az EDX 8x42 a bevált tetőprizma rendszeren (Schmidt Pechan) alapszik, az ezekhez a távcsövekhez használt üvegtípusokat teljesen átalakították. Ez az innovatív ED üveg (extra alacsony diszperzió) még jobban csökkenti a színes peremeket, mint a korábban használt ED üvegek esetében. A felhasználó előnye a tökéletesen összehangolt és ragyogó színek. Az újonnan az EDX 8x42-hez kifejlesztett PHC140 fázisjavító bevonat megakadályozza az összes nemkívánatos hullám-optikai hatás 99 százalékát, és így a legkisebb elmosódást is megakadályozza.

Az EDX 8x42 készülékkel az optikai kép a technika jelenlegi állása szerint reprodukálható maximális felbontásban működik. Ezt garantálja a speciális DDlucid bevonat, amellyel a Schmidt-Pechan tetőprizma két tetőfelületével kiegészítve biztosított. Ez a japán fotóipartól származó bevonat a jól ismert és bevált ELR bevonat (Extra Low Reflection) továbbfejlesztése. A DDlucid az egyik leghatékonyabb binokuláris bevonat. Jelenleg csak a prémium távcsövek rendelkeznek hasonlóan kifinomult bevonattal.

A DDoptics termékek 30 év gyártói garanciával kerülnek forgalomba.

Jellemzők:

  • DDlucid bevonat
  • ajánlott éjszakai vadászatra
  • ajánlott szafarikra
  • ajánlott tájmegfigyelésre
  • közelpont 1,4 m-től
  • nagyon nagy látómező
  • ​30 év gyártói garancia

Paraméterek

Legkisebb nagyítás 8x
Legnagyobb nagyítás 8x
Fényerő 27.56
Állítható szemkagyló igen
Betekintési távolság 17 mm
Kilépő pupilla 5.25 mm
Dioptria kompenzáció központi -4 - +4 dpt
Elméleti szürkületi érték 18.33
Gáztöltés nitrogén
Látómező 126m / 1000m
Látószög 7.2°
Legkisebb fókusztávolság 1.4m
Prizmarendszer Schmidt Pechan dielektrikus 72s
Szemüveggel használható igen
Távcső frontlencse átmérő 42mm
Nagyítás (x) 8x
Távolságmérős nem
Vízállóság 5 méter mélységig
Anyaghasználat polikarbonát ház, gumi burkolat
Méretek 148 x 128 x 58 mm
Tartozékok távcső, tok, nyakpánt, objektív védő kupakok, garancia füzet
Színe zöld
Tömeg 745g
Jótállás 30 év gyártói garancia, melyből 1 év forgalmazói jótállás

Keresés