Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

DDoptics EDX 8,5x50 keresőtávcső

Ár:
420.900 Ft (331.417 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DDS440100004
Gyártó: DDoptics
kiváló fényerő
102 m látómező, 2,6 m közelpont
kimagasló ütésállóság
gondosan tervezett kezelőszervek
30 év gyártói garancia
Menny.:db

Grenke

 

BB hitel kalkulátor

Leírás

Az EDX 8,5x50 nyitott híddal rendelkezik. A távcső rázkódás mentesen megtartható - nem utolsósorban kis tömege miatt - egy kézzel, vagy akár télen, kesztyű viselés esetén. A távcső tömege mindössze 868 g, és kompakt felépítésű, csak 175 mm hosszú - robusztus anyagokat, például magnéziumot, alumíniumot és polikarbonátot használnak. A csúszásgátló megerősítés természetes gumiból készül, és ezáltal nemcsak a tartósságot garantálja, hanem jelentősen nagyobb tapadást biztosít. Ütésálló szemkagylók védik a szemlencséket. Az EDX 8,5x50 teljesen vízálló és párásodás mentes. A teljes fókusztartomány pontosan beállított, mindössze 1,5 fordulattal, elérhető, ezzel biztosítva a gyors észlelést vadászat vagy tájmegfigyelés közben.

A dioptria kompenzációja a jobb okuláron állítható. A szemüvegesek könnyedén rögzíthetik a szemlencséket négy pozícióban, így tökéletes betekintési távolságot érhetnek el és elkerülhetik a látómező szűkülését.

Míg az EDX 8,5x50 a bevált tetőprizma rendszeren (Schmidt Pechan) alapszik, az ezekhez a távcsövekhez használt üvegtípusokat teljesen átalakították. Ez az innovatív ED üveg (extra alacsony diszperzió) még jobban csökkenti a kontúrok melletti elszíneződést, mint az eddigi ED távcsövek többségénél. A felhasználó ezáltal tökéletesen összehangolt és ragyogó színekhez jut. Az újonnan az EDX 8,5x50-hez kifejlesztett PHC140 fázisjavító bevonat megakadályozza az összes nem kívánt hullám-optikai hatás 99 százalékát, és így a legkisebb elmosódást is megakadályozza. Az úgynevezett apokromatikus korrekció (APO) megbízhatóan szünteti meg a kontúr és színhibákat az EDX 8,5x50-ben.

Az EDX 8,5x50 készülék az optikai képet a technika jelenlegi állása szerint reprodukálható maximális felbontásban szolgáltatja. Ezt garantálja a speciális DDlucid bevonat, amellyel a Schmidt-Pechan tetőprizma két tetőfelületével kiegészítve biztosított. Ez a japán fotóipartól származó bevonat a jól ismert és bevált ELR bevonat (Extra Low Reflection) továbbfejlesztése. A DDlucid az egyik leghatékonyabb binokuláris bevonat. Jelenleg csak a prémium távcsövek rendelkeznek hasonlóan kifinomult bevonattal.

Jellemzők:

  • DDlucid bevonat
  • ajánlott éjszakai vadászatra
  • ajánlott terület megfigyelésre
  • fém szemkagylók
  • közelpont 2,4 m-től

Paraméterek

Legkisebb nagyítás 8.5x
Legnagyobb nagyítás 8.5x
Fényerő 34.6
Állítható szemkagyló igen
Betekintési távolság 17.5 mm
Kilépő pupilla 5.88 mm
Dioptria kompenzáció központi -4 - +4 dpt
Elméleti szürkületi érték 20.6
Gáztöltés nitrogén
Látómező 102m / 1000m
Legkisebb fókusztávolság 2.6m
Prizmarendszer Schmidt Pechan dielektrikus 72s
Szemüveggel használható igen
Távcső frontlencse átmérő 50mm
Nagyítás (x) 8.5x
Távolságmérős nem
Vízállóság 5 méter mélységig
Anyaghasználat polikarbonát ház, gumi burkolat
Méretek 175 x 132 x 60 mm
Tartozékok távcső, tok, nyakpánt, objektív védő kupakok, garancia füzet
Színe szürke
Tömeg 868g
Jótállás 30 év gyártói garancia, melyből 1 év forgalmazói jótállás

Keresés