Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

DDoptics EDX 8x30 Fieldstar keresőtávcső

Ár:
228.900 Ft (180.236 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DDS440100007
Gyártó: DDoptics
kiváló fényerő
151 m látómező, 1,3 m közelpont
kimagasló ütésállóság
gondosan tervezett kezelőszervek
30 év gyártói garancia
Menny.:db

Grenke

 

BB hitel kalkulátor

Leírás

A kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező "EDX 8x30" keresőtávcső megbízható társ a túrázók, a természet szerelmesei, az ornitológusok, az erdei munkások és vadászok számára. Alacsony tömege (460 g) és kicsi méretei (hosszúság: 120 mm, szélesség: 40-114 mm) miatt ezek a távcsövek bármilyen hátizsákban tárolhatóak, és hosszabb túrákon sem jelent terhet.  A dioptria állításhoz szükséges tárcsa a jobb okuláron található. A működési hibák a konstrukció egyszerűsége miatt kizártak. A szemüveget viselők kényelmesen beállíthatják a szemlencséket négy pozícióba, így a tökéletes betekintési távolságot elérve kerülhető el a széles látómező (151 m) elvesztése. 

Míg az EDX 10x30 a bevált tetőprizma rendszeren (Schmidt Pechan) alapszik, az ezekhez a távcsövekhez használt üvegtípusokat teljesen átalakították. Ez az innovatív ED üveg (extra alacsony diszperzió) még jobban csökkenti a színes peremeket, mint a korábban használt ED üvegek esetében. A felhasználó előnye a tökéletesen összehangolt és ragyogó színek. Az újonnan az EDX 8x30 Fieldstar-hoz kifejlesztett PHC140 fázisjavító bevonat megakadályozza az összes nemkívánatos hullám-optikai hatás 99 százalékát, és így a legkisebb elmosódást is megakadályozza.

Az EDX 8x30 Fieldstar készülékkel az optikai kép a technika jelenlegi állása szerint reprodukálható maximális felbontásban működik. Ezt garantálja a speciális DDlucid bevonat, amellyel a Schmidt-Pechan tetőprizma két tetőfelületével kiegészítve biztosított. Ez a japán fotóipartól származó bevonat a jól ismert és bevált ELR bevonat (Extra Low Reflection) továbbfejlesztése. A DDlucid az egyik leghatékonyabb binokuláris bevonat. Jelenleg csak a prémium távcsövek rendelkeznek hasonlóan kifinomult bevonattal.

A távcső fejlesztésekor a DDoptics a kiváló minőségű kivitelezés és a bevonat mellett nagy jelentőséget tulajdonított a különösen nagy látómezőnek. Az eredmény 151 m-es látómező az "EDX 8x30" számára, amely a legmagasabb elvárásoknak is megfelel. Ez a 8x30-as távcsövek rekordja. Hangsúlyozni kell, hogy a nagy látómező ellenére alig észlelhetőek torzulások, és a kép egészen a széléig éles.

A 8x30 EDX Fieldstar távcső fókusztartománya 1,3 m-től kezdődik. Ezáltal ezek a távcsövek ideálisak az állatok, madarak és rovarok megfigyelésével kapcsolatos magas követelmények kielégítésére. A csúcskategóriát elérő nagy felbontás, rendkívül széles 151 m-es látómező és kiválóan kivehető részletek mind felelősek a tökéletes élményért, amit ez a távcső nyújt.

A DDoptics termékek 30 év gyártói garanciával kerülnek forgalomba.

Jellemzők:

151 m-es látómező
DDlucid bevonat
ED Appochromat
460 g
1,3 m közelpont
30 év gyártói garancia

Paraméterek

Legkisebb nagyítás 8x
Legnagyobb nagyítás 8x
Fényerő 14.06
Állítható szemkagyló igen
Betekintési távolság 15 mm
Kilépő pupilla 3.75 mm
Dioptria kompenzáció központi -3.5 - +3.5 dpt
Elméleti szürkületi érték 15.49
Gáztöltés nitrogén
Látómező 151m / 1000m
Látószög 8.6°
Legkisebb fókusztávolság 1.3m
Prizmarendszer Schmidt Pechan dielektrikus 72s
Szemüveggel használható igen
Távcső frontlencse átmérő 30mm
Nagyítás (x) 8x
Távolságmérős nem
Vízállóság 3 méter mélységig
Anyaghasználat polikarbonát ház, gumi burkolat
Méretek 120 x 114 x 40 mm
Tartozékok távcső, tok, nyakpánt, objektív védő kupakok, garancia füzet
Színe szürke
Tömeg 460g
Jótállás 30 év gyártói garancia, melyből 1 év forgalmazói jótállás

Keresés