Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

DDoptics EDX-HR 8x42 keresőtávcső

Ár:
471.900 Ft (371.575 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DDS440100009
Gyártó: DDoptics
kiváló fényerő
132 m látómező
kimagasló ütésállóság
820 g tömeg
gondosan tervezett kezelőszervek
30 év gyártói garancia
Menny.:db

Grenke

 

BB hitel kalkulátor

Leírás

Fedezzen fel egy teljesen új világot

Az EDX nagy felbontású keresőtávcső (EDX HR = high resolution) az élénk színek, a nagy felbontás és a képélesség, valamint a soha nem látott képfényesség maximális optikai élményét jelenti.

Az EDX-HR teljesítményét megjelenése is tükrözi

A gondosan válogatott dekorációs elemeket és anyagokat magas minőségi elvárásokat szem előtt tartva, harmonikus kombinációban állítják össze, melyek ezeknek a távcsöveknek egyedi és stílusos megjelenést, kifinomult és komfortos tapintást kölcsönöznek. A rövid híd nemcsak optimális és biztonságos fogást tesz lehetővé. Extra nagy méretű Schmidt-Pechan nagy teljesítményű prizmák felelnek a fantasztikus megfigyelési élményért. A látott kép élessége a nagy látómezővel (132 m / 1000 m) együttesen azt az érzetet nyújtja a megfigyelőnek, hogy a cselekmény középpontjában van.

Fényáteresztő képesség kiemelkedő értékekkel

Az EDX-HR sorozathoz újonnan kifejlesztett PHC 140 fázisjavító bevonat megszünteti az összes nemkívánatos hullámoptikai hatás 99 százalékát, és így a legkisebb elmosódást is megakadályozza. A dielektrikus fázistükrök megteremtik az előfeltételeket a 94% -os teljes fényáteresztéshez. Ez szavatolja a feltűnően jó kontraszt visszaadó képességet.

Kontrasztos optika

Amilyen fontos a távcső fényereje, ugyanolyan fontos a kontraszt a kép ragyogása szempontjából. Az EDX-HR sorozat távcsöveit kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy a legkisebb szín- és fénykülönbségeket is rendkívül differenciált kontrasztban mutassák be.
Mit is jelent ez? Először is, a távcső kontraszttartománya a legfényesebb és legsötétebb pont közötti terület. Ha egy kép ragyogásáról van szó, akkor nem csak a kontraszt tartománya a lényeg. A differenciálás közbenső szintjei is fontosak. Ezen differenciálási szintek számától függően képes a távcső képinformációk szállítására, és ezáltal azt a benyomást kelti a felhasználóban, hogy pontos részleteket és rendkívüli képélességet szolgáltat számára az eszköz.

Fényszóródás csökkentő optika

A sportoptikában a szórt fény egy diffúz fény, amely a lencsék és a készülékház közötti tükröződés által keletkezik. Ezt a káros hatást fényt olyan mértékben csökkentették az EDX-HR távcsövekben, hogy szórt fényhatások alig keletkezhetnek, még szándékosan kiprovokálva sem. Ez azt jelenti, hogy a fátyolosodás effektusa szinte lehetetlen akár oldalt álló holdfény, akár közvetlen napfény esetén.
Az összes DDoptics távcső olyan rendszerrel van felszerelve, amely csökkenti a káros fény jelenlétét. Az EDX-HR a legfejlettebb technológiát veti be a cél elérése érdekében.

Funkció alapú formaterv

A tökéletesség nem vitaképes. Néhány másodpercnyi kézbe vétel után megállapíthatja, hogy vadász távcsövei kényelmes fogásúak-e, hogy a távcsövön keresztül látottak azonnal inspirálóak-e, és mindezt a gyártónak meggyőző mechanikába sikerült-e csomagolnia. A burkolat élei észrevehetően javítják a tapadást, és nedves időben is tökéletes fogást biztosítanak. A fókuszállító tárcsa könnyed, mégis precíz mozgása különösen a hivatásos ornitológusokat fogja meggyőzni. Az automatikus fókuszálású „intelligens fókusz” biztosítja a fókusztartományt 50 m-től a végtelenig a 8x42-nél (60 m-től a 10x42-ig), amelyen belül alig szükséges újra beállítani.

Robusztusság egy életen át

A DDoptics távcsöveket kíméletlen állóképességi teszteknek vetik alá. A sarkvidéki hidegtől egészen a forráspont alatti hőmérsékletig, beleértve a trópusi páratartalmat és a vízfürdőket. Mindezt annak érdekében, hogy a távcső bármikor és bármilyen környezetben használatra kész legyen.
Az EDX-HR távcsövek magnéziumból (váz) és dúralumíniumból (kopó alkatrészek) készülnek, ezért bármilyen zord környezetben történő használatra fel vannak készítve.

Négy állásban rögzíthető fém szemkagyló

Mind a szemüveges, mind pedig az anélkül élő felhasználók beállíthatják az optimális távolságot a szem és a szemlencse között. Az elpusztíthatatlan dúralumínium szemkagylók optimálisan védik az okulárokat, és tisztítás esetére teljesen eltávolíthatók.

Paraméterek

Legkisebb nagyítás 8x
Legnagyobb nagyítás 8x
Fényerő 27.56
Állítható szemkagyló igen
Állvány csatlakozás van
Bevonatok DDlucid RNP raindefender
Kilépő pupilla 5.25 mm
Dioptria kompenzáció -4 - +4 dpt
Elméleti szürkületi érték 18.33
Gáztöltés nitrogén
Látómező 132m / 1000m
Látószög 7.5°
Legkisebb fókusztávolság 1.55m
Prizmarendszer Schmidt Pechan dielektrikus 72s
Szemüveggel használható igen
Távcső frontlencse átmérő 42mm
Nagyítás (x) 8x
Távolságmérős nem
Vízállóság 400 mbar
Anyaghasználat Magnézium ház, gumi burkolat
Méretek 156 x 127-111 x 52 mm
Tartozékok távcső, tok, nyakpánt, objektív védő kupakok, garancia füzet
Szín fekete
Egyéb tulajdonságok négy állásban rögzíthető fém szemkagylók
Tömeg 820g
Jótállás Gyártó által vállalt garancia: 30 év. Egységár függő fogyasztói jótállás: 10.001 Ft - 100.000 Ft - 12 hónap. 100.001 Ft - 250.000 Ft - 24 hónap, 250.001 Ft-tól: 36 hónap. Fogyasztónak NEM minősülő személyek (például, de nem kizárólag Gazdálkodó Szervezetek) számára: 6 hónap kellékszavatosság.

Keresés