Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

InfiRay ITS II 300 17µm testhőmérséklet mérő állomás

Ár:
2.999.000 Ft (2.361.417 Ft + ÁFA)
Cikkszám: IRAITS300
Gyártó: InfiRay

- professzionális, automata testhőmérséklet mérő kamera
- szenzor méret 384x288 pixel

- pontosság: akár + / - 0.3°C (tartozék Black Body-val)
- 5 - 10 méter mérési távolság
- akár 200 fő / perc kapacitás
- intelligens arcfelismerő rendszer
- tartozék szerverrel
- 0.5 s riasztási idő, képrögzítés, riport
- nemcsak hőkamera, de Full HD videó képet is szolgáltat
- NETD <= 40 mK 25°C-on

Menny.:db

Grenke

 

BB hitel kalkulátor

Leírás

Automatizált testhőmérséklet mérő kamera


Lázmérés hőkamerával


Az utóbbi két évtizedeben többször hallottunk új típusú vírusos fertőző betegségekről, 2002-ben a SARS vírusról, 2012-ben MERS-ről, illetve madárinfluenzáról, ezeket azonban távolról szemléltük, sem egészségügyi, sem gazdasági hatásait nem igazán éreztük. A legújabb koronavírus azonban mára kontinensünket, sőt hazánkat is elérte, komoly népegészségügyi kockázattal és súlyos gazdasági károkkal fenyeget. Nagy létszámú munkahelyeken, tömegrendezvényeken gyorsan és könnyedén terjed, ezért szó szerint létfontosságú és közös érdekünk, hogy a fertőzésgyanús egyéneket kiszűrjük, korlátozzuk a fertőzés terjedést. 

A koronavírussal fertőzött személy egyik és legkönnyebben tetten érhető tünete a láz, amit arra alkalmas hőkamerával gyorsan, hatékonyan és akár nagyobb csoportban is mérhetünk.

Az Iray / InfiRay cégcsoport méltán elismert hőkamera gyártó a piacon. Termékei már többféle köntösben, különböző felhasználási területeken bizonyítottak az elmúlt években. Folyamatos fejlesztéseik, a piac igényei iránti nagymértékű fogékonyságuk mind-mind ahhoz segítették hozzá a gyártót, hogy jelenleg termékeik mércét állítanak a konkurencia elé.

Az eddig ismeretlen, új típusú vírusok megjelenésével egy időben, a testhőmérséklet mérés iránti igény megnövekedése óta gőzerővel folynak a fejlesztések az egészségügyi hőkamerák területén is. Az egyik legújabb nagy teljesítményű érintkezés nélküli testhőmérséklet kamerájuk az ITS II 300 típus. Az emberi általános hőmérséklet sávban (33 - 42°C tartományban) akár +/- 0.3°C pontossággal jelzi ki a kamera előtt elhaladók homlokának hőmérsékletét. Mindezt rendkívüli gyorsasággal, akár 0.5 másodperces reakcióidővel, automatizálható jelzések mellett. Az ITS II 300 nagyobb átmenő forgalmú kapuk esetében is megbízhatóan mér a forgalom jelentős lassítása nélkül is, hiszen akár 200 fő / perc kapacitásával nem csak kisebb és közepes méretű üzemek, munkahelyek ellenőrzésében lehet komoly segítség, hanem akár nagyobb csomópontok, folyamatos, napközben fluktuáló tömeg esetében is pontos és gyors adatszolgáltatást biztosít. Így - nyilván a szükséges óvintézkedések idő- és hely igényét tudomásul véve - az akadálymentesség érzetét kelti üzemeltetés során.

Az ITS használhatóságát nagyban növeli emelt, akár 5 - 10 méteres érzékelési távolsága is. Kordonnal terelt tömeg esetén elegendő nagyobb távolságban elhelyezni a hőkamerát, ami a hőkép rögzítése mellett Full HD videó rögzítésére is képes. A két rendszer együtt munkálkodása révén felvételek készülnek a normálistól eltérő hőmérsékletű egyénekről, így a nagy felbontású képeknek és az intelligens szoftver arcfelismerő funkciójának köszönhetően nagyon pontos a szabadalmaztatott algoritmusú mérés folyamata. Nagy felbontásának és a precíz többpontos mérésnek köszönhetően több, egyszerre a kamera előtt elhaladó egyén testhőmérséklete mérhető. Zsúfolt helyeken az azonnali riasztás és felvétel készítés mellett fontos és praktikus tulajdonság, hogy a készülék vissza kereshető riportot is készít a riasztást aktiváló esetekről.

A hőkamera képe 47°x 35.6° látószögével kimagasló lefedettséget garantál, míg a látható kép RGB kamerája a nagyítás mértékétől függően akár 60.5 - 2.3° -ig változtathatja látószögét.

A rendszer alaptartozékai a hőkamera állvánnyal, a referenciapont létrehozásához szükséges Black Body állvánnyal, az intelligens elemző szoftver és a futtatásához szükséges szerver gép az üzemeltetéshez nélkülözhetetlen kábelekkel együtt. A kijelző nem tartozék.

Info: Tudástár/Black Body

 

Paraméterek

Objektív rendszer hőkamera: 7.8 mm F1.0 auto / manuális fókusz, RGB színes kamera: 4.7 - 141 mm fókusztávolság, 60.5 - 2.3°-os vízszintes látószöggel
Nagyítás (alap) 1x
Legkisebb nagyítás 1x
Legnagyobb nagyítás 1x
Szenzor 384x288 pixel, VOx hűtetlen FPA; 17µm pixelméret
Filmfelvétel van
Kijelző nem tartozék
Adat tárolás a szoftver számítógépes mappába rögzít képet, videót
Kompatibilitás Windows 10, Linux, Arm
Energiaellátás 230 V
Csatlakozók USB
Észlelési távolság 5 - 10 méterig, ideálisan 7 - 8 méter
Állvány csatlakozás normál 1/4 collos állványmenet
Képfrissítés 50 Hz
Kijelző szín üzemmódok RGB, hőkép
Látószög 47°x 35.6°
Mérés jellemzők Többpontos mérés, automatikus arc követés, akár 200 fő / perc kapacitás.
Akár 5 - 10 méter mérési távolság.
Precíz hőmérséklet mérés: 0 - +60°C
Pontosság:
black body nélkül: + / - 0.5°C, black body-val: + / - 0.3°C (33°C és 42°C között)
A Black Body a kamera látómezejében kell, hogy legyen.

Pontszerű; Középpont mérés; Izoterma mentén; Legmagasabb / legalacsonyabb pont; Vonal / Terület; Hőmérséklet skála szélesség választás
Szoftver az árban.
Automatikus kép, vagy videó rögzítés riasztás esetén. 
 
Spektrális méréstartomány 8 - 14 µm
Támogatott fénykép felbontások .jpg
Támogatott videó felbontások H.264, H.265, .mp4, .mov
Méretek 195 x 150 x 110 mm a Black Body
Tartozékok hőkamera, Black Body, szükséges kábelek, üzemeltetéshez szükséges szoftver, 2 db állvány, számítógép szerver
Opcionális tartozékok számítógép, monitor nem tartozék, rendszer követelmények a listában
Választható szín fehér
Egyéb tulajdonságok

hőkamera színkép és RGB színes videó felvétel
Fotó készítés arcról: .jpg
Videó rögzítés: H.264 / H.265; .mp4, .mov
Intelligens arcfelismerő rendszer

Hőkamera objektív:
FOV: 47°x 35.6°

Színes kamera objektív:
FOV: 60.5 - 2.3°

A kamerához 12V-os tápellátás ajánlott. (10 - 36V egyenáram)

Fényerő, kontraszt beállítás: automata / manuális

Tömeg 1000g
Jótállás Gyártó által vállalt garancia: 3 év. Egységár függő fogyasztói jótállás: 10.001 Ft - 100.000 Ft - 12 hónap. 100.001 Ft - 250.000 Ft - 24 hónap, 250.001 Ft-tól: 36 hónap. Fogyasztónak NEM minősülő személyek (például de nem kizárólag Gazdálkodó Szervezetek) számára: 6 hónap kellékszavatosság.

Keresés