Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Leica M10-P fényképezőgép fehér

Cikkszám: 20029
Gyártó: Leica
Leica ár-információk ITT!
A termék elérhetősége felől kérjük érdeklődjön Kollégáinknál!
Limitált példányszám.
3.0"-os LCD érintőképernyő
24MP CMOS szenzor, WiFi
​ISO 50.000, akár 5 kép / másodperc
fedlapi ISO tárcsa

Grenke

 

BB hitel kalkulátor

Kapcsolódó termékek

Leírás

A Leica 1975 óta készít limitált példányokat. Ezeket a kivételes modelleket művészek, fotográfusok  és különböző prémium márkák közreműködésével fejlesztik és készítik. Ennek a tradíciónak köszönhetően már számos egyedi modell és tökéletes ráérzéssel összeválogatott szett látott napvilágot. Minden ilyen korlátozott példányszámban előállított modell aprólékos munkával, kézzel készül és különleges megjelenéssel bír. Ezen ritkaságok birtokbavétele pedig a doboz kibontásával kezdődik... 

Leica M10-P "Fehér" kivitelben

Az M10-P fehér különkiadása újraértelmezi a távolságmérős kamera ikonikus dizájnját. A legfőképpen fehér alkotóelemekből álló kamera úgy néz ki, mint egy teljesen új kamera. A valóságban azonban a fehér szépség mindössze küllemében tér el a szériában gyártott hasonmásaitól. A fehér változat úgy emeli ki a klasszikus fényképezőgép dizájnt, hogy közben egyáltalán nem hívja fel magár a figyelmet. Az összkép egy különleges kivitelű Summilux-M50 f/1.4 ASPH. objektívvel teljes. A fehér változatot mindössze 350 példányban készítik világszerte.

A Leica M10-P új szintre emeli a tradicionális M-széria kifejezést. Az igazi ínyencek értékelni fogják az M10 és az M10-P közötti apró különbségeket. Az M10-P széria minden idők legcsendesebb zárszerkezettel rendelkező M-szériája. Ez egy apróságnak tűnő részlet, ami azonban egy jó képet akár igazán remek képpé is varázsolhat.

A profi fotográfusok által diszkréciós okokból olykor lemaszkolt Leica logót az M10-P esetében a gyár tervezői tüntették el az előlapról, és szerényen áthelyezték a kamera fedlapjára. Ami a konstrukciót és az anyaghasználatot illeti, az M10-P természetesen ugyanazokból a kiváló minőségű és rendkívüli precizitással megmunkált anyagokból építkezik, mint testvérmodellje, az M10 - ideális választássá téve ezáltal a különlegességet kedvelő fotósoknak.

 

A legcsendesebb M kamera - csendesebb az analóg Leica M-ektől is

A Leica M kamerák különleges tulajdonságai közül az egyik legjellemzőbb a feltűnésmentesség. Nem pusztán ikonikus formatervüknek köszönhető mindez, de alig hallható zárszerkezetükkel is egyértelműen előnyös helyzetbe hozzák használóikat azokban a szituációkban, melyek a legnagyobb csendet igénylik. 
Az analóg fényképezőgépek korában a legtöbb színház csak a Leica M kamerák használatát engedélyezte arra hivatkozva, hogy egyedül a tükör nélküli kamerák nem zavarják sem a színészeket, sem pedig a közönséget fényképek készítése közben. Az M10-P az első digitális kamera, amely csendesebb üzemű, mint analóg elődjei. Képkészítés közben szinte "suttog".

Az örökség és a műszaki innováció különleges harmóniája testesíti meg a fotográfia számára igazán fontos dolgok lényegét. A kompakt méretek, a jobb teljesítmény és a fedlapon lévő ISO beállító tárcsa azt kínálják az M-rendszer kedvelőinek, amit elvárnak egy M-fényképezőgéptől.

Az 1954-es Photokinán bemutatott Leica M3 bevezetése óta mindegyik M-rendszerkamera korának leginnovatívabb terméke. Lényeges jellemzőiket a fotózás számára fontos dolgok határozzák meg. A Leica mind a mai napig következetesen elkötelezett a minőség, a magas színvonalú szaktudás és a fotográfiáról vallott filozófiája mellett. A távmérős technológia több mint 60 éves tapasztalata, a digitális M-kamerák 11 éves fejlesztése és az M-fotósoktól kapott értékes visszajelzések arra ösztökélték a Leica mérnökeit, hogy megalkossák minden idők legvékonyabb digitális M-típusát: a Leica M10 fényképezőgépet. Ennek továbbfejlesztett változata az M10-P.

A vezérlés új színvonala - az első érintőképernyős M-modell

Egy Leica M minden vonatkozásban a leglényegesebbre törekszik - fotók készítésére. Következésképpen az M10-P a legkorszerűbb technológiát felhasználva áll be elődjei sorába. Az új érintőképernyő lehetővé teszi a gyorsabb fókuszálást élőkép és Playback üzemmódban is, emellett kényelmesebbé teszi a rögzített képek közötti keresést is. Ezen felül a kamera rendelkezik egy digitális szintező műszerrel is, aminek segítségével elkerülhető a beállítások utólagos korrekciója. Mindezeket figyelembe véve kijelenthető, hogy a tökéletes fotó elkészítéséhez minden adott az M széria esetében.

 

 

 

 

 

100 %-ban ikonikus - a tökéletesség esszenciája

Az M10-P külső jegyeiben mindössze apró részletekben tér el M10-es testvérétől. Ezek a készülék felső kezelőfelületére helyezett diszkrét Leica felirat az előlapi piros pont helyett, és a fedlapba teljesen beleolvadó vakupapucs. Kompakt és diszkrét. Az M10-P formaterve tökéletesen tükrözi, amire az M modellek készültek: elkapni a múló pillanatokat az élet sokszínű faliszőnyegéről.

A Leica M10-P méretei megegyeznek az analóg M-gépek méreteivel. A Leica M10 és M10-P minden idők legvékonyabb digitális M-fényképezőgépei.

A Leica M10-P képérzékelője lehetővé teszi a bővített, 100 és 50.000 ISO közötti fényérzékenységi tartományt és a magasabb érzékenységeken készített felvételek jelentősen javított zajszintjét. Ezzel a tulajdonságával a Leica M10-P a fotográfia teljesen új területeit tárja elénk, és még kedvezőtlen fényviszonyok mellett is kivételes képminőséget biztosít.

A Leica M10-P is használja az M10 által bevezetett fedlapon lévő ISO tárcsát. A digitális M-gépeknél első alkalommal lehetséges a felvételezés minden szükséges paraméterét – távolságot, fényrekeszt, záridőt és ISO érzékenységet – előre, menü nélkül, sőt a gép bekapcsolása előtt beállítani. Mindez még jobb beállítást és még diszkrétebb fotózást jelent.

Kezdetektől fogva fontos szerepet játszott a Leica M távmérős keresője („Messsucher” – távmérővel egybeépített képkereső). Annyira fontosat, hogy nevét adta a fényképezőgép-rendszernek: „M”, mint „Messsucher”. A Leica M10-nél és M10-P-nél a legendás keresőrendszert több fontos szempontból továbbfejlesztették. A fotótéma jobb megfigyeléséhez a látómezőt 30%-kal megnövelték, és a nagyítás mértékét 0,73-ra emelték.

A 2 GB puffer memóriának és a gyors, 5 kép/másodperces, folyamatos felvételezésnek köszönhetően egy fotós sem marad le a fontos pillanatokról.

A legújabb Leica Maestro-II képfeldolgozó processzor a legmodernebb technológiát képviseli. Az új 24 megapixeles szenzorral együtt minden expozíciónál beteljesíti a Leica ígéretét: a kivételes minőséggel és ragyogással vonzó képek létrejöttét. Ennek eredményeként a Leica M10-P-vel alacsony zajszinttel, élethűen részletgazdag felvételeket készíthetünk még ISO 50.000 érzékenységen is.

A Leica M10-P fontos része a 24 megapixeles, teljes képformátumú, kifejezetten ehhez a típushoz készített CMOS szenzor, amelyet a képalkotáshoz fontos minden paraméter jelentős javulását szolgáló új technológia jellemez. Meggyőző a dinamikus tartomány, kiváló a kontraszt és az élesség, finom a részlet visszaadás.

A nagy szilárdságú réz alkatrészeknek, az M10-P erős, magnézium-ötvözetből készített vázának, valamint a karcálló Corning® Gorilla® Glass üvegnek köszönhetően a gép kiválóan kiállja a mindennapok viszontagságait, és így állandóan örömteli a fotózás. Különleges gumiszigetelés védi a gépet az enyhébb esőtől, portól és az időjárás kedvezőtlen hatásaitól.

A Leica M10 és M10-P az első beépített WLAN modulos M-fényképezőgépek. A modullal kényelmesen, vezeték nélkül továbbíthatjuk felvételeinket iOS eszközre, és online meg is oszthatjuk azokat. A Leica M-App segítségével, WLAN révén a Leica M10-P okostelefonnal távvezérelhető. Kívánságunkra fontos beállítások (például a zársebesség) vagy a zárkioldás okostelefonról irányíthatók. Mindez jelentősen megkönnyíti a szokatlan helyzetből történő fotózást, és megakadályozza a hosszabb zársebességnél fellépő bemozdulást.  

A Leica évtizedek óta történelmet teremt a korukat meghaladó fényképezőgépeivel. A Leica a kezdetektől fogva figyel a folyamatosságra. A Leica az 1950-es években megalkotott egy időtlen, elavulhatatlan szabványt, a Leica M-bajonett csatlakozást. A kezdeti M-objektívektől kezdve szinte valamennyi csatlakoztatható és használható az új Leica M10 és M10-P gépekkel. A Leica optikai eszközök időt álló, megbízható és kivételesen hosszú élettartamú, hű társak.

A Leica R-Adapter és a Leica Visoflex 2.4 MP elektronikus kereső révén szinte valamennyi Leica R-objektív használható az M10 és M10-P gépekkel. Ezen kívül a továbbfejlesztett lupe funkcióval az érzékelő a kereső bármelyik részére helyezhető, így a Leica R-objektíveket használva jobb lett az élesség megítélése.

Az angol nyelvű technikai adattábla INNEN letölthető!

Paraméterek

Objektív rendszer Leica M, Leica R adapterrel
Kategória kompakt, digitális, távmérős rendszerkamera
Gyári objektív nincs
ISO értékek ISO 100 - ISO 50000
Beépített vaku nincs
Külső vakupapucs van
Szenzor CMOS 24 x 36 mm
Vaku opciók szinkronizáció: 1/180 s, középre súlyozott TTL-mérés (SF40, SF64, SF26 vakukkal)
Képfelbontás DNG: 24MP; JPEG: 24MP, 12MP, 6MP
Felbontás DNG™: 5976 x 3992 pixels (24MP) JPEG: 5952 x 3968 pixel (24MP), 4256 x 2832 pixel (12MP), 2976 x 1984 pixel (6MP)
Fehéregyensúly automata, manuális, 8 előre beállított, színhőmérséklet függő
Kereső opcionális Leica Visoflex
Kijelző 3 inches hátlapi
Érintőképernyő Van
Vakuszinkron választhatóan az első, vagy második redőnyre, vakuszinkron zársebesség: 1/180s
Fájl formátumok DNG, JPEG
Tömörítetlen formátum DNG
Adat tárolás 2GB belső memória, SD kártya 2GB-ig, SDHC 32GB-ig, SDXC 2TB-ig
Képarány n.a.
Önkioldó 2 mp, 12 mp
Rekesz előválasztás van
Sorozatfelvétel 5 kép / mp, max. 30-40 kép
Zársebesség előválasztás van
Zársebesség tartomány 125s - 1⁄4000s
Energiaellátás BP-SCL5 Li-Ion akkumulátor (7.4V, 1300 mAh)
Akkumulátor Leica BP-SCL5
Objektív csatlakozás Leica M bajonett 6 bites kiegészítő szenzorral, Leica R bajonett adapterrel
Váz magnézium váz
Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n standard
Anyaghasználat magnézium váz, szintetikus bőr, réz
Működési / tárolási hőmérséklet 0–40 °C
Méretek 139x38.5x80mm
Tartozékok töltő, 1db autós töltő kábel, akkumulátor, hordszíj, bajonett fedél, vakupapucs fedél
Választható szín fehér
Tömeg 660g
Jótállás Gyártó által vállalt garancia: 2 év. Egységár függő fogyasztói jótállás: 10.001 Ft - 100.000 Ft - 12 hónap. 100.001 Ft - 250.000 Ft - 24 hónap, 250.001 Ft-tól: 36 hónap. Fogyasztónak NEM minősülő személyek (például, de nem kizárólag Gazdálkodó Szervezetek) számára: 6 hónap kellékszavatosság.

Keresés